14.8.2015
Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη
Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, ως προς την ταχύτητα την οποία έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό οι (δραματικότατες) παγκόσμιες εξελίξεις… Θαρρείς και «κάποιος» βιάζεται ως προς το να γίνουν όλα πιο γρήγορα, θαρρείς και «κάτι» το φοβερό και τρομερό προετοιμάζεται πίσω από τις πλάτες της ανθρωπότητες… Οι στιγμές που ζούμε είναι όντως κοσμοϊστορικές. Τα μεγάλα γεγονότα είναι μπροστά μας και όποιος νομίζει ότι έχουμε δει πολλά, σύντομα θα διαπιστώσει ότι στην πραγματικότητα… δεν είδαμε τίποτα! Ο κόσμος μας αλλάζει ραγδαία και όλοι μας είμαστε υποκείμενοι των δραματικών αλλαγών…
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το περίφημο «σφράγισμα» ή «χάραγμα», οι εξελίξεις είναι πιο γρήγορες από ποτέ! Όλα πλέον συντείνουν στο ότι δεν θα αργήσει καθόλου η μέρα που στο δεξί μας χέρι και το μέτωπο θα φέρουμε τον «καταραμένο» αριθμό του Θηρίου της Αποκάλυψης… Θα είμαστε «σφραγισμένοι» όπως κάνουν στα ζώα ή όπως συνέβαινε παλαιότερα με τους δούλους, οι οποίοι σημαδεύονταν ανεξίτηλα με πυρακτωμένο σίδερο: έκτοτε έφεραν για πάντα πάνω στο σώμα τους το σημάδι που φανέρωνε τη σκλαβιά τους… Ο αριθμός χξς΄ θα μεταλλάξει ολόκληρη την παγκόσμια πραγματικότητα, για πάντα.
Ιδού, επιγραμματικά μόνο, τα τελευταία νέα από το θέμα του «χαράγματος». Βίντεο από τις ΗΠΑ κάνει από προχθές θραύση στο διαδίκτυο, με τον χαρακτηριστικότατο τίτλο «666, the mark of the beast»… Στο εν λόγω βίντεο περιγράφεται, σε άνω της μίας ώρας εκπομπή, ολόκληρο το μελλοντικό σενάριο της επιβολής του «σφραγίσματος». Την ίδια ώρα στην Ελλάδα η Νέα Τάξη Πραγμάτων αρχίζει… από τις φυλακές! Αποφασίστηκε συγκεκριμένα ότι θα τίθεται στους κρατούμενους ένα τσιπαρισμένο βραχιολάκι, για τον καλύτερο έλεγχο και την αστυνόμευσή τους!...
Και να ήταν μόνο αυτά… Πληρωμές με το ίδιο μας το χέρι αντί για κάρτα θα μπορούν πολύ σύντομα να γίνονται σε διάφορα πιλοτικά μέρη, με την προοπτική αργότερα η μέθοδος αυτή να γενικευθεί σε ολόκληρη την υφήλιο! Εναλλακτικά, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνεται και με… σάρωση προσώπου! Φλέβα και μάτι θεωρούνται οι πρόδρομοι του «χαράγματος» στο χέρι και το μέτωπο… «Θα σας χαράξουμε… για το καλό σας!», λένε οι παγκόσμιοι επικυρίαρχοι και φαίνεται ότι αυτή η θεώρηση γίνεται πλέον σιγά-σιγά αποδεκτή από όλο και περισσότερες μάζες, εφόσον πρόσφατη δημοσκόπηση στο εξωτερικό έδειξε ότι στο «τσιπ»-«χάραγμα» του Θηρίου δεν λένε όχι το 25% των πολιτών!
Το Θηρίο είναι εδώ. Αυτό πιστεύουν ανώτεροι κύκλοι της Απόκρυφης Γεωπολιτικής, βλέποντας πίσω από τις κινήσεις των εξουσιαστών ένα σαφές σχέδιο επιβολής της Νέας Εποχής και του «Μεσσία» της. Είναι γεγονός αναμφίβολο πια ότι τα επόμενα χρόνια τα μάτια μας θα δουν ΠΟΛΛΑ! Και υπάρχουν πράγματα που ξέρουμε (τα οποία προσδίδουν στο όλο θέμα ακόμη πιο συγκλονιστικές διαστάσεις!), που όμως δεν κρίνονται δημοσιοποιήσιμα ακόμη… Κάποτε όμως θα δημοσιοποιηθούν…
Πώς θα επιβιώσει η ανθρωπότητα μέσα σε τέτοιες αφόρητες και ασφυκτικές συνθήκες; Αυτό είναι το μέγιστο ερώτημα που προτάσσει κάθε πιστός. Διότι χωρίς το «χάραγμα» ΔΕΝ θα μπορεί κανείς ούτε να πουλά ούτε να αγοράζει, ΔΕΝ θα μπορεί να εργάζεται, ΔΕΝ θα μπορεί να φάει, να πιει, να ζήσει… Η ρήση παλιού Αγίου της Ορθοδοξίας μας συνταράσσει: «Συγχώρησέ με Κύριε, αλλά δεν είμαι βέβαιος εάν εκείνα τα χρόνια τα μαύρα και σκοτεινά θα κατάφερνα να σώσω την ψυχή μου»!!!
Υπό αυτές τις συνθήκες πολλοί καταφεύγουν σε παλιές και παραδοσιακές μεθόδους επιβίωσης σε δύσκολες περιστάσεις, όπως είναι και το κείμενο που παρουσιάζουμε πιο κάτω αυτούσιο:
«Τι γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και κατάφεραν να επιβιώσουν σε καιρό πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μόνοι μας; Πώς «έτρεχαν» τα σπίτια τους οι παλιές νοικοκυρές, τότε που δεν υπήρχαν μισθοί, ασφάλιση και συντάξεις και που μόνο η καλή διαχείριση των πόρων έφερνε την ευημερία;
Πρέπει λοιπόν να μπορούμε τουλάχιστον... Να φτιάχνουμε προζύμι και ψωμί. Να αναγνωρίζουμε και να μαζεύουμε χόρτα. Να ανοίγουμε φύλλο. Σκέτες αλευρόπιτες, χορτόπιτες με κάθε είδους χόρτο που μπορεί να φαγωθεί, μακαρονόπιτες και πίτες-με-ότι-να’ ναι, θα χορτάσουν πολλά στόματα. Να φτιάχνουμε τραχανά και χυλοπίτες. Σε τέτοιες ποσότητες που να μας βγάζουν ένα έτος. Ο τραχανάς και το σπασμένο σιτάρι μπορούν να αντικαταστήσουν το ρύζι μια χαρά, οι χυλοπίτες τα μακαρόνια.
Να μαγειρεύουμε με ελάχιστα υλικά και να ανακυκλώνουμε τα περισσεύματα. Για παράδειγμα, μια μπριζόλα και μερικές πατάτες μας κάνουν μια κατσαρόλα γιαχνί για τέσσερις-πέντε νοματαίους. «Αυγατίστε» τη σάλτσα που θα μείνει για να χρησιμοποιηθεί για μακαρόνια ή ρύζι. Μειώστε την πρωτεΐνη και αυξήστε τους υδατάνθρακες και τα λαχανικά. Κρατάτε κόκαλα για ζωμούς. Ψάξτε για συνταγές για εύκολα γλυκά χωρίς βούτυρο και ακριβά υλικά. Ψάξτε για «συνταγές του πολέμου», ελληνικές και μη. Αχρείαστες να είναι, αν δεν είναι όμως, θα σας σώσουν.
Να ξέρουμε πώς να κονσερβοποιούμε κάθε τροφή, να παστώνουμε και να «καπνίζουμε» κρέατα και ψάρια. Όταν δεν θα έχουμε ρεύμα, ο καταψύκτης θα είναι εντελώς άχρηστη συσκευή. Τα παραπάνω, αν συνδυαστούν με ένα μικρό λαχανόκηπο, θα σώσουν την οικογένειά μας από την πείνα.
Να χρησιμοποιούμε σωστά μια απλή (όχι ενεργειακή που προϋποθέτει ηλεκτρισμό) σόμπα. Να ανάβουμε σωστά και να μαγειρεύουμε σε φούρνο με ξύλα. Να φτιάχνουμε αλισίβα και τα δικά μας σαπούνια και απορρυπαντικά. Να φτιάχνουμε κεριά. Θα μας φωτίσουν τα βράδια και θα χρησιμοποιηθούν σαν προσανάμματα. Να ξέρουμε πώς πλένουμε στο χέρι τα ρούχα μας.
Να είμαστε ικανοί να ράβουμε μόνοι τα ρούχα μας. Κρατήστε έτοιμα πατρόν που βρίσκετε σε περιοδικά από τώρα, για ρούχα που ράβονται απλά, σας ταιριάζουν και φοριούνται όλες τις εποχές. Ένα αμάνικο απλό φόρεμα θα φορεθεί το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα με μια μακρυμάνικη μπλούζα από μέσα. Να ξέρουμε να πλέκουμε ζεστά ρούχα.
Να καθαρίζουμε πουλερικά και κυνήγι. Να γνωρίζουμε τα βασικά θεραπευτικά βότανα, πότε και πώς συλλέγονται και πώς χρησιμοποιούνται για κάθε πάθηση. Καλύτερα, να τα καλλιεργούμε μόνοι μας, ακόμα και σε γλάστρες. Να γνωρίζουμε τον κύκλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας λαχανικών, από το στάδιο του σπορείου μέχρι τη συγκομιδή και την αποθήκευση νέων σπόρων.
Καλό είναι, τώρα που ακόμα προλαβαίνουμε, να προμηθευτούμε συσκευές που δεν απαιτούν ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν καθώς και τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των παραπάνω. Σίδερα κάρβουνου, λάμπες λαδιού, εργαλεία χειρός, κερί σε ικανοποιητικές ποσότητες (από συνεταιρισμούς γιατί είναι φθηνό) για φωτισμό και φάρμακα, φυτίλια, μπλέντερ χειρός, πλάστες, γουδιά, σκάφες, κόσκινα για αλεύρι και τραχανά καθώς και βασικό εξοπλισμό για κυνήγι και ψάρεμα και ένα πολύ μεγάλο δοχείο για συλλογή βρόχινου νερού. Μια παλιά ραπτομηχανή ή ένα καλό σετ ραπτικής, μαλλί, φερμουάρ, κουμπιά και προμήθειες υφασμάτων. Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει κατάστημα που πουλάει μια χαρά υφάσματα με ένα ευρώ το μέτρο. Με λίγα ευρώ θα μπορείτε να ράψετε για την οικογένειά σας και για το σπίτι σας ό,τι θα χρειαστείτε τα επόμενα χρόνια.
Στην αποθήκη μας θα πρέπει να έχουμε καυστική ποτάσα ή σόδα, μαγειρική σόδα με το κιλό για άπειρες χρήσεις, βόρακα, αιθέρια έλαια, αλεύρι (ή ακόμα καλύτερα ένα χειροκίνητο μύλο και σιτάρι σε σακιά που λήγει μετά από είκοσι χρόνια), μέλι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι, βάζα και καπάκια για κονσέρβες. Και σπόρους για όσους έχουν ένα κομμάτι γης. Κι αν δεν έχετε, μπορείτε να φυτέψετε σχεδόν τα πάντα σε γλάστρες, στο μπαλκόνι ή την ταράτσα. Όρεξη να υπάρχει.
Τα είδη υγιεινής μιας χρήσης των βρεφών και των γυναικών μπορούν να αντικατασταθούν από τώρα με υφασμάτινα που πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται. Προμηθευτείτε, όσο ακόμα υπάρχουν, αρκετά θερμόμετρα υδράργυρου.
Δεν χρειάζεται μια φορτωμένη αποθήκη με αποθέματα που πρόκειται να λήξουν ή να εξαντληθούν. Χρειάζεται να έχουμε μια σοβαρή ποσότητα από τη «βάση» που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε όχι μόνο για ένα ή δύο χρόνια, αλλά ακόμα και αν η ζωή μετά το «κραχ» δεν επανέλθει ποτέ στα «συνηθισμένα» επίπεδα. Στέγη, θέρμανση, τροφή, ρουχισμός και φάρμακα είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.
Άλλωστε, πολλά από τα παραπάνω θα μας ωφελήσουν σε καιρούς που το χρήμα δεν θα έχει αξία, η ανταλλαγή και η προσφορά όμως γνώσεων, σπόρων, φαρμάκων και ρούχων θα έχουν αξία ανεκτίμητη.
Για περισσότερα μπορεί να προμηθευτεί κανείς εξεζητημένα βιβλία όπως το «Οδηγός επιβίωσης της SAS» που θεωρείται από τα κορυφαία του είδους».
Comments